Spinduliuojantis briliantas. Kas tai?

Spinduliuojantis briliantas. Kas tai?

Kai pagalvojame apie papuošalus su deimantais, turbūt ne kiekvienas žino, kad egzistuoja įvairūs deimantų ir briliantų paruošimo metodai, kitaip – šlifavimo būdai. Šiame tekste kviečiu susipažinti su vienu iš ypatingiausiu brangakmeniu – spinduliuojančiu (angliškai RADIANT)  būdu briaunuotu demantu. 

Kas yra spinduliuojančios (angl. RADIANT CUT) formos deimantas? 

Spinduliuojančio šlifavimo briliantas išpopuliarėjo nuo 1980-ųjų metų ir vis nepraranda savo populiarumo dėl savo spindėjimo ir ryškumo. Konkrečiau, jis buvo sukurtas 1977 m. siekiant sujungti ir maksimaliai padidinti laiptuotų deimantų kuriamą spindesį (ryškiai balti blyksniai) ir briliantų skleidžiamą ugnį (vaivorykštės spalvos blyksniai).

Taigi brangakmeniai gali būti ne tik apvalūs, bet ir neįprastų formų. Viena iš mano mėgstamiausių yra būtent „Radiand Cut“ brilianto šlifavimo forma. Verčiant į lietuvių kalbą, radiantas (lot. radians) reiškia „spinduliuojantis“. Radiantas – tai dangaus sferos taškas, kuriame susikerta pratęstos meteorų arba žvaigždžių spiečiaus trajektorijos. Spinduliuojantis deimantas – stačiakampio formos. Tai briaunuoto laipteliais deimanto ir brilianto kombinacija. Šis gludinimo būdas atskleidžia abiejų deimantų šlifavimo privalumus. Būtent dėl šios sąsajos tokio tipo šlifavimo deimantas ir pavadintas spinduliuojančiu briliantu. 

Sužadėtuvių žiedas su spinduliuojančiu briliantu

Spinduliuojančio šlifavimo deimantas dėl savo spindesio yra dėkingas 70 briaunoms, esančioms jo paviljone ir karūnoje. Kiekvieno briaunos tikslumas suteikia didžiulį spindesį ir ugnį. Spindinčio šlifavimo briliantą savo spindesiu lenkia tik apvalus briliantinis šlifavimas.

Dėl to spindulinis šlifavimas yra puikus pasirinkimas sužadėtuvių žiedui, kuris be galo spindi ir, be abejo, atkreipia visų dėmesį. Dėl kruopščiai nuožulnių kampų šio šlifavimo deimantai yra labai patvarūs, todėl papuošalai su spinduliuojančio šlifavimo deimantais puikiai tinka aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms. Ši savybė taip pat leidžia papuošalus su šio tipo šlifavimo briliantais derinti su kvadratiniais ir apvaliais deimantais.

Retai sutinkama brilianto forma

Tiesa ta, kad spinduliuojančio brilianto forma žavi, nes yra priskiriama fantaziniams deimantams ir yra rečiau sutinkama nei apvalūs deimantai. Taip pat papuošalai su spinduliuojančiu briliantu neretai yra pigesni, nes jų forma yra mažiau populiari ir paklausa yra mažesnė.

Kad Jums būtų lengviau pajusti skirtumus tarp stačiakampio formos deimantų, nuotraukoje yra pavaizduoti pagrindiniai spinduliuojančio (radiant) ir smaragdinio (emerald cut) būdu briaunuotų deimantų skirtumai. 

SMARAGDINIS ŠLIFAVIMAS (EMERALD CUT)

laiptuotas briaunavimas;

57 briaunos;

klasikinė proporcija: 1.30 - 1.60;

jeigu yra netobulumų – jie matosi;

atrodo švariai ir glotniai.

SPINDULIUOJANTIS ŠLIFAVIMAS (RADIANT CUT)

briliantinis briaunavimas;

70 briaunų;

klasikinė proporcija: 1.35;

netobulumai pasislepia, jeigu yra; 

žėri ir kibirkščiuoja.

Tiesą pasakius, abiejų formų deimantai yra išskirtinio grožio, tad sunku pasakyti, kuris yra gražesnis ar malonesnis akiai. Tai jau yra skonio reikalas, o kiekvienas mes jį turime skirtingą.

Susidomėjote spinduliuojančio šlifavimo deimantais? Svajojate apie auskarus ar žiedą su šio tipo deimantais? 

Su Jūsų pasirinkto šlifavimo deimantais galime gaminti klasikinius gaminius arba individualius asmeniškai Jums pritaikytus dirbinius. Išsakykite mums savo juvelyrinius norus, ir mes juos įgyvendinsime. 

Daugiau gaminiams įdėjų su brangakmeniais rasite: KATALOGAS

Susisiekime, 

Rūta Domar

Bright Wishes 

Product added to wishlist