Ką žinote apie vienetinės juvelyrikos gamybos procesą?

Nesumeluosiu pasakydama, kad šiais laikais mes labai vertiname savitumą, originalumą, individualumą, kitaip – mokėjimą išsiskirti iš masės, išsiskirti iš mums įprastų modelių. Šis savitumo, individualumo paieškos ir atradimų poreikis taip pat egzistuoja ir juvelyrikoje. Vienetinė juvelyrika ir yra originalumo, individualumo išraiška naudojant tauriuosius metalus ir brangakmenius.

Vienetinė ar autorinė juvelyrika yra labai vertinama, nes, visų pirma, yra unikali – pagal užsakymą gaminami papuošalai iš esmės yra vienetiniai. Jie kuriami tik konkrečiam asmeniui, kuris juos dėvės. Nesvarbu, koks esate Jūs, koks Jūsų stilius, vienetiniai papuošalai – tai Jūsų asmenybės atspindys. Vienetinė juvelyrika visuomet turės jausmus ir prisiminimus – emociškai šie juvelyriniai dirbiniai yra neįkainojami. Na, ir autorinė juvelyrika – tai yra visuomet kokybiška juvelyrika. Dirbant su juvelyrikos dizaineriu galima nustatyti kuriamo papuošalo kokybės standartą, o kiekvieno papuošalo sudedamoji dalis gali būti parinkta taip, kad atitiktų pasirinktą standartą.

Taigi, šiame tekste noriu Jums papasakoti, kaip vyksta vienetinės juvelyrikos užsakymas. Manau, šis tekstas taip pat atsakys į klausimą, kodėl ši gamyba užtrunka, ir kartais tenka palaukti kelis mėnesius dėl norimo puikaus rezultato.

IDĖJA

Jeigu ateinate su konkrečia juvelyrinio dirbinio vizija, mes paskaičiuojame apytikslią sąmatą, reikalingą įgyvendinimui. Jeigu idėjos neturite, pokalbio metu, juvelyras pateikia įvairius pavyzdžius, papasakoja apie juvelyrines medžiagas, brangakmenių skirtumus. Susitikimo metu padedame išgryninti kliento juvelyrinę svajonę. Kartais gamyba gali trukti nuo 1 iki 2 mėn. ar daugiau. Tad, artėjant šventei ar progai, visuomet patariu klientams susiplanuoti susitikimą su juvelyru kuo greičiau.

ESKIZAS

Jeigu sąmata tinka, tuomet prasideda maketų, eskizų kūrimo etapas. Deriname eskizus tiek, kiek reikia, kad klientas būtų laimingas, o jo vizija – reali.

GAMYBA

Po maketo patvirtinimo parenkame tauriuosius metalus ir užsakome brangakmenius, o tuomet prasideda gamyba. Kiekviena gamyba yra individuali, tad užima tiek, kiek reikia kokybiškam juvelyriniam dirbiniui gimti.

PIRMAS ŽVILGSNIS

Galiausiai, kai vienetinis juvelyrinis dirbinys jau pagamintas, kviečiu klientą atvykti pasimatuoti, patikrinti, ar viskas puikiai tinka. Jeigu taip – atiduodame gaminį sertifikuoti bei prabuoti.Viskas tik dėl Jūsų juvelyrinių svajonių..

ŠVENTĖ

Paskutinis etapas – maža laimės šventė, kurios metu vienetinis juvelyrinis gaminys perduodamas klientui.

Taigi, kaip matote, nuo didelės komandos – Jūsų, manęs, meistrų, prabavimo rūmų bei tiekėjų grandinės – priklausys, kaip greitai vyks vienetinės juvelyrikos gamyba.

Tačiau aš jaučiu didelę atsakomybę, kad mano klientų juvelyriniai norai būtų išpildyti kuo greičiau, kokybiškiau, ir kad viskas vyktų profesionaliai. Mano užduotis, kad sunkumų Jūs nepajustumėte. Kodėl apie tai rašau? Nes tikiu, jeigu žinosite, kokia yra Jūsų išsvajoto gaminio kelionė, savo juvelyriką vertinsite dar labiau.

Svarbu paminėti, jog Bright Wishes dirba su pačiomis įvairiausiomis technologijomis. Kai reikia pasitelkiame 3D spausdintuvus, liejimą, 3D maketavimą, modelių kūrimą iš vaško, gaminame ir rankomis, kai leidžia galimybės ir kai reikia čia ir dabar. Bendraujame su brangakmenių tiekėjais iš viso pasaulio ir tokiu būdu galime pasiūlyti optimalius variantus.

Juvelyras įgauną kompetenciją tik po penkių metų nuolatinio darbo, o tapti profesionalu reikia kone viso gyvenimo ir patirties. Aš labai džiaugiuosi, turėdama profesionalių meistrų komandą, nes kiekvienas naujas gaminys – tai lyg naujas architektūros projektas, kurį įgyvendinti prireikia nemažai patirties, kantrybės ir susitelkimo.

Turite juvelyrinių svajonių? Susiekime:

Instagram @mybrightwishes, 

Mob. +37061529619

Adresas: J.Simpsono 9, Palanga

Taurūs linkėjimai aukso dalelėje,

Bright Wishes Juvelyrika

Product added to wishlist