Auksinė grandinėlė ant kaklo – ne tik stilingas, bet ir sėkmę nešantis papuošalas

Auksinė grandinėlė ant kaklo – sėkmę nešantis papuošalas

Auksinė grandinėlė – klasikinės juvelyrikos karalienė, kuri savo sosto net neketina perleisti nė vienam kitam papuošalui. Ar žinojote, kad seniausias rastas papuošalas – tai būtent paprastas vėrinys iš žuvies kaulų, pagamintas maždaug prieš 25 000 metų? Šiais laikais auksinės grandinėlės ir vėriniai tapo vienu iš populiariausių papuošalų, kuriuos su malonumu nešioja tiek moterys, tiek vyrai, tiek paaugliai.

Auksinės juvelyrikos nauda

Manoma, kad auksiniai papuošalai, ypač auksinės grandinėlės, tai turto, sėkmės ir statuso simbolis. Beto, auksinę grandinėlę patartina nešioti tiems, kurie siekia pritraukti sėkmę, nes daugelyje kultūrų geltona spalva simbolizuoja sėkmę ir neutralumą. Taip pat egzistuoja senas tikėjimas, kad auksinės grandinėlės saugo nuo neigiamos energijos, todėl tokių papuošalų nešiojimas atneša klestėjimą, laimę ir ramybę.

Tuo pačiu medikai giria auksą dėl jo naudos sveikatai. Didindamas deguonies srautą organizme, auksas gerina kraujo apytaką. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl šiandien daugelis žmonių vertina ir renkasi tik auksinius papuošalus.

Na, ir nepamirškite duoklės grožiui bei rafinuotam stiliui – auksinės grandinėlės yra puikus aksesuaras papildantis pačius įvairiausius tiek moterų, tiek vyrų stilius. Tinkamai parinktas auksinės grandinėlės stilius geba puikiai išreikšti žmogaus asmenybę, paryškinti aprangos stilių ir suteikti tam tikro charakterio.

Auksinės grandinėlės – bet kokiam įvaizdžiui

Moteriškos auksinės grandinėlės ant kaklo nereikalauja įmantraus įvaizdžio ir gali būti derinamos prie pačių įvairiausių aprangos stilių: tiek prie sportinių drabužių, tiek prie laisvalaikio aprangos, tiek, žinoma, prie „smart casual“ tipo ar vakarinės aprangos. Bet kokio tipo, pynimo ar storio auksinė grandinėlė ant kaklo yra puikus papuošalas, papildantis moters grožį ir suteikiantis subtilų akcentą.

Auksiniai vėriniai – simbolių nešėjai

Gražios ir elegantiškos auksinės grandinėlės su pakabukais taip pat gali išreikšti tam tikrus simbolius, linkėjimus, norus ar priminti pačias gražiausias ir jausmingiausias akimirkas. Auksinės grandinėlės yra puiki dovana ypatinga proga, pavyzdžiui, gimtadienio, šv. Kalėdų, vestuvių ar kitų švenčių proga. Galite rinktis iš pačių įvairiausių stilių, aukso atspalvių ir formų grandinėlių, puikiai tinkančių tiek kasdieniam nešiojimui, tiek iškilmingesnėms progoms.

Ką reikia žinoti apie auksines grandinėles?

Auksinių grandinėlių pasirinkimas yra iš ties didelis. Šiuo metu labai populiarios yra trumpos, smulkaus arba stambaus rašto grandinėlės, kurias galima nešioti pačiomis įvairiausiomis progomis. Jos labai pagyvina moters aprangos derinį, suteikia subtilaus žavesio, akcentuoja rafinuotumą, bet tuo pačiu neapkrauna stiliausm sunkiomis detalėmis.

Svarbu apsvarstyti, ar verta rinktis auksines, ar tik auksu dengtas grandinėles ant kaklo. Dengtos auksinės grandinėlės yra kurkas pigesnės, tačiau po kurio laiko auksuotos grandinėlės nusidėvi, išryškėja po ja esantis metalas arba sidabras. Jei grandinėlę ketinate nešioti dažnai ir norite puikios kokybės –  585 arba aukštesnės prabos auksas yra geresnis pasirinkimas, nes jis ilgaamžis. Labai daug šiuolaikinių juvelyrikos namų siūlo aukuotas grandinėles ir kitus papuošalus, tad atidžiai perskaitykite prekių aprašymus ir rinkitės tvirtesnius, ilgaamžiškesnius auksinius papuošalus.

Taip pat, kai kurios auksinės grandinėlės gali būti tuščiavidurės – pastebėsite, kad jos yra daug lengvesnės už panašaus dydžio masyvias grandinėles. Tuščiavidurės grandinėlės yra puikus pasirinkimas, nes atrodo masyvios, bet mažiau sveria,. Dėl šios priežasties jas ne tik maloniau nešioti (neapsunkina kaklo) bet ir kainuoja kurkas mažiau. Žinoma, tokias grandinėles lengviau įlenkti tad reikėtų jas labiau saugoti. Taigi siūlome rinktis iš aukso gamintas auksines grandinėles, kurios galėtų džiuginti jus, jūsų artimuosius ir subtiliai užbaigti pačius įvairiausius aprangos stilius.

Platų auksinių grandinėlių asortimentą rasite čia.

Product added to wishlist